اینورتر دلکسی (DELIXI Inverter)
اینورتر که با نام درایو نیز شناخته می شود، در لغت به معنای معکوس کننده می باشد. اینورتر نوعی کنترل کننده ی دور موتور است که وظیفه ی اصلی این وسیله تبدیل جریان مستقیم به متناوب است. اینورتر با علامت اختصاری نیز VFD شناخته می شود. امروزه کاربرد اینورتر دامنه وسیعی را فرا گرفته است و در بسیاری از صنایع خصوصاً کارخانجات معدنی و فرآوری مواد معدنی مورد نیاز است.
اینورتر (Inverter) مبدل برق دستگاه الکترونیکی است که جریان مستقیم (DC) را به جریان متناوب (AC) تبدیل می کند. جریان AC تبدیل شده می توانند بر اساس نیاز در هر ولتاژ و فرکانسی باشد که بوسیله مدارها کنترل می شود.
اینورتر یک نوسان ساز الکترونیکی قدرت بالا است. دلیل این نام گذاری آن است که این دستگاه عمل عکس مبدل برق AC به DC متداول را انجام می دهد. درواقع اینورتر یا درایو AC به دستگاهی گفته می شود که به کمک آن می توان سرعت یک موتور AC سه فاز را بدون آنکه قدرت و گشتاور موتور کاهش یابد، کنترل کرد. اینورترها در ظرفیت های مختلف ساخته می شوند.
ورودی اینورترها
از نظر ورودی اینورترها به دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم می گردند. البته خروجی همه آن ها سه فاز است. برای اینورترهای با توان بالای ۳ اسب فقط از ورودی سه فاز استفاده می گردد.
ویژگی اینورترها
کاهش انرژی مصرفی و لذا کاهش هزینه برق
کاهش جریان راه اندازی و در نتیجه طولانی شدن عمر موتور
امکان تغییر سرعت موتور
امکان تغییر جهت حرکت موتور
حفاظت در برابر اضافه بار
امکان کار موتور در شرایطی که ولتاژ ورودی متغیر است
امکان کنترل از راه دور
ایجاد سرعت بیشتر از سرعت نامی موتور
برنامه ریزی کردن حرکت.
سایر ویژگی های اینورترها
۱- روشن و خاموش نمودن موتور بدون نیاز به قطع و وصل برق اصلی
۲- کاهش ضربه های مکانیکی و در نتیجه افزایش طول عمر مفید قسمت مکانیکی
۳- حفاظت موتور در مقابل افزایش ولتاژ و جلوگیری از آسیب دیدن موتور
۴- راه اندازی نرم موتور بدون هیچگونه ضربه به قسمتهای مکانیکی (در این حالت چنانچه بار موتور از مقدار معمول مجاز بیشتر شود ، اینورتر موتور را خاموش می نماید و به کاربر پیام اضافه بار نشان می دهد)
۵- جلوگیری از گرم کردن و در نهایت سوختن موتور در کاربرد هایی که موتور به طور مداوم چپگرد و راستگرد و یا خاموش می شود.
۶- اینورتر به صورت هوشمند میزان بار وارده به موتور را تشخیص داده و متناسب با همان بار، به موتور جریان می دهد و این جریان در بسیاری از مواقع از جریان نامی موتور کمتر است.
۷- کاهش جریان موتور به صورت اتوماتیک در هنگامی که بار موتور کم می شود. این قابلیت به غیر از کاهش هزینه برق مصرفی موجب افزایش طول عمر مفید موتور خواهد شد.
۸- امکان استفاده از برق تکفاز ۲۲۰ ولت به جای سه فاز ۳۸۰ ولت برای راه اندازی موتور سه فاز به این معنا که می توان با برق خانگی یک موتور سه فاز را کاملا به صورت عادی راه اندازی نمود.
۹- قابلیت داشتن دورهای مختلف به صورت حافظه ای و تبدیل یک موتور یک دور به یک موتور چند دور با سرعتهای دلخواه.
۱۰- امکان ایجاد فشار ثابت در کاربرد پمپها (به این ترتیب است که با تغییر دور موتور فشار مورد نظر را ثابت نگه میدارد. به عنوان مثال فشار آب یک مخزن را ثابت نگه می دارد بنابراین در هنگام مصرف آب دور موتور به صورت خودکار زیاد می شود و در هنگامی که آب مصرف نمی گردد دور موتور به صورت خودکار کاهش می یابد. بنابراین دور موتور با مقدار مصرف تغییر می نماید بنابراین آب با فشار ثابت به تمام نقاط می رسد.)
دیدگاه ها
ارسال دیدگاه
می خواهید دیدگاه خود را ارسال کنید؟ وارد حساب کاربری خود شوید
اولین دیدگاه را شما برای این آگهی ثبت کنید